Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na uporabnikov računalnik ob njegovem obisku spletne strani. Spletnemu mestu pomaga pri izvajanju boljše uporabniške izkušnje in spremljanju statistike obiska. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa dlje.

Katere vrste piškotkov vsebuje spletno mesto?

Na naših spletnih straneh lahko uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

Lastni piškotki, ki so lahko začasni, trajajo le med sejo brskanja uporabnika in so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na spletnih straneh. Trajnejše piškotke uporabljamo za shranjevanje in uporabo informacij, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto, ter za spremljanje obiska.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih spletnih mest. Islamska skupnost v Republiki Sloveniji, za spremljanje obiska in statistiko na svojih spletnih straneh uporablja analitično programsko opremo Google Analytics.

Za prikazovanje svojih videooglasov ali drugih videovsebin na spletnem mestu uporabljamo tudi spletni servis You Tube (Google Inc.). Piškotek servisa You Tube se na uporabnikovo napravo naloži šele po tem, ko uporabnik sproži video.

1. Lastni piškotki spletnega mesta

Ime piškotka, Namen, Čas piškotka, Podjetje

PHPSESSID, Skrbi za pravilno delovanje spletne strani, Ob zaprtju brskalnika, Islamska skupnost v Republiki Sloveniji

2. Piškotki zunanjih spletnih strani/servisov

Ime piškotka, Namen, Čas piškotka, Podjetje

_ga, _gat, _utma, _utmb, Statistika ogledov spletne strani, 10 min. – 2 leti, Google Inc.

Upravljalec piškotkov na spletnem mestu

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji,
Džamijska 10, 1000 Ljubljana, Slovenija